27. aug, 2015

150826 Valpträff med Dundervalparna

Så skoj att så många kom! 7 av 10 valpar med familj deltog på första valpträffen. Vi hade också besök av Annelie med Zpader och Poker samt Gabbi med Gangster och Mårran. Vi sakande Totte med familj som tyvärr hade ärtigt upp en tubsocka men nu är på bättringsvägen samt Carina med Mira och Birgitta med Molly TOR S-vall resp Kramfors nja lite långt men vi hoppas ni kan komma ner senare i höst/vinter då vi kör helgträff.

Vi samlades och hade/försökte ha hundarna liggande eller sittande tysta vid sidan medans alla fick presentera sig själva och kort berätta vad som gått/gick bra och vad som gick mindre bra.

Detta med att ha hunden passiv är läxa till nästa gång. På plus kontot så va de flesta rumsrena, inga mat problem dvs alla har ett väldigt högt intresse för MAT och klippa klor gick överlag bra dock har några haft problem som med metodiskt pillande och petande på tassar i tid och otid en tass om dag etc nu gick bra. På minus sidan hade alla problem med att gå i koppel mycket dragande och noll kontakt en del hade börjat skälla och många nafsade ganska hårt. Så vi började med kontaktbiten gick slalom mellan varandra och backa vända sig om belöning med röst, kropp och godis. Därefter körde vi inkallning med visselsignal eller röst. Annelie visade kontakt, ligg, sitt och stå med härliga Zpader 10år. Vi passade också på att visa hur en utställning går till och Annelie delade ut faktablad till alla och pratade lite kort om daglig koll och hund vård. Vi visade också lite apportering. Och pratade med alla en och en kollade klo klippning och gav råd ang mat en lite tjock och en lite tunn och kände och klämde på alla. Skulle tro att valparna sov sött efter kvällen och hoppas ni kommer nästa onsdag igen då vi kommer fokusera på nosarbete testa spår och sök.

Tack alla för en trevlig kväll

//christer, lena & Annelie

ps tyvärr glömde vi bort att ta kort och filma så lovar att bätttra på oss till nästa gång om någon tog kort eller filmade skicka gärna så lägger jag upp här eller dela på FB